soltys, dodaj 22% plus 3.1% a wyjdzie 25% w przypadku zakupu na firmę
Jakie są zasady doboru wzmacniacza do głośników?
Zwiń
X
-
Jakie są zasady doboru wzmacniacza do głośników?
Pytanie jak w tytule posta.
Proszę o konkrety a nie hasła w stylu "szukaj" (bo szukałem i nic takiego nie znalałem)
Zauważyłem gdy ktoś pyta "jaki wzmacniacz do głośników X" pada odpowiedź z określeniem konkretnego modelu ale nie ma uzasadnienia dlaczego ten a nie inny model.
-
-
Chodzi mi o to jaki wzmacniacz dobrać do poniższej konfiguracji:
przód- zestaw odseparowany (16,5 cm), moc max. 120W, RMS 50W (to już mam)
tył- w planach niebyt mocny subwoofer w bagażniku (20 lub 25 cm), prawdopodobnie zabudowany we wnęce bagażnika (widziałem na tym forum kilka fajnych instalacji) - koszt do 600 zł
wzmacniacz- 4 kanałowy, kwota do 1000 zł
planowane wygłuszenie drzwi przednich na wiosnę.
Cały problem w doborze wzmacniacza do powyższych głośników, nie może być zbyt słaby ani zbyt mocny, więc jaka powinna być optymalna moc wzmacniacza w tym konkretnym przypadku.
Komentarz
-
-
u-dim Jr (junior ) najciekawsza propozycja z wymienionych. Miałem Jr 5.4x, z czystym sumieniem mogę polecić. niestety napędzi tylko małego subika.
jakbyś mógł dorwać używanego dwukanałowego Jr + wzmaka GZ TA2500TX (monoblok na suba dostępny u Nexusa) to przy niewielikm naruszeniu budżetu wzmakowego miałbyś całkiem niezłego banana na twarzy :diabelski_usmiech
jeśli zależy ci na dynamice i "energii" szukaj xeteca gravity (4G600MK2)koszt około 1000zł za używkę. na suba masz wtedy 380W tylko sub musi być 4ohm.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Adamuu-dim Jr (junior ) najciekawsza propozycja z wymienionych. Miałem Jr 5.4x, z czystym sumieniem mogę polecić. niestety napędzi tylko małego subika.
U mnie napędza CV V-max 30`, a drugi taki sam zestaw przedni i też sobie radzą.
Komentarz
-
Komentarz